čtvrtek 4. července 2013

RE ~ Vesmír: Milion sluncí

K zakoupení: Milion sluncí
Díl: 2
Autor: Beth Revisová
Počet stran: 360
Vydání: 2012, COOBOO



Anotace
Celé Universum je jedna velká lež. Když se to jeho obyvatelé dozvěděli, rozpoutal se chaos.

Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že před sebou mají dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami?

~~~~~~~~~~

Jsou to už tři měsíce, co se Amy probudila ve vesmírné lodi a ne na nové planetě, kde se probudit měla.Její rodiče jsou stále spolu s ostatními lidmi ze Země v krio boxech, zmrazeni.

Po té co Otec zemřel, vlády na lodi se ujal Syn. Ostatně, už od mala byl určený jako nástupce Otce. Ovšem předtím nikdo nevěděl, že pravou rukou mu bude Amy. S tou teď odhalují tajemství lodi, která dost možná nevěděl ani Otec, čímž se dostávají blíže zemi Centauri. Za tohle všechno může Orion. I on měl svá tajemství. Nechyběl mu plán, ani záložní plán - Amy. Právě ona se dostává od jedné indície ke druhé a zachraňuje loď i její posádku. Po malých krůčcích se dostávají společně se Synem blíže k zemi Centauri, pomocí právě Orionových zpráv.
Jedním z prvních Synových rozhodnutí bylo odpojení phydusu. Pro Synovu vládu to ale nebylo zrovna dobré. Na lodi vznikaly vzpoury, chaos, vraždy a sebevraždy. Lidé nepracovali, tím se snižovala produktivita a neměli téměř co jíst. Synovo vládnutí tak nebylo potěšením pro nikoho. Do toho se přimotal Bartie, Synův kamarád z dětství. A chaos byl o to větší...

Chce Orion, aby loď přistála? Kam až Amy a Syna dovedou Orionova tajemství? Jak tahle hra s indiciemi skončí? Bude syn dobrým vládcem a bude loď zase fungovat jako dřív? Jak do toho všeho zapadá Bartie?

*****

I když občas máte tušení, co bude následovat, Beth vás překvapí a pak nemůžete odtrhnout oči od těch malých písmenek. Chcete prostě vědět víc. A taky že se to dozvíte! Nikdo by nevěřil, že se příběh může posouvat ještě dál a dál. Přes to Beth Revisová dokázala. Nevzpomínám si na chvíli, kdy bych se dlooouho nudila. Pokaždé přijde něco dalšího. Nějaká další záhada nebo překvapení.
Asi na 50 stránce jsem myslela, že čtu asi něco jiného. Autorka se slov nebála a použila poměrně ostré výrazy. Měla jsem za to, že právě proto, aby se takovým výrazům vyhnula, používá slova jako xakru, chucpe nebo do kosmu. Ale zřejmě jsem se mýlila... Docela mě to pobavilo.
Myslím, že Milion sluncí je pěkné navázání na Loď mezi hvězdami. Posouváme se blíže k cíli i přes všechny problémy a komplikace co na lodi nastanou. Syn i Amy statečně bojují a Amy by udělala cokoliv, aby už byla na nové planetě a mohla probudit rodiče. Je pravda, že právě tohle Amy řeší kdykoliv, i když má Syn větší problémy s lidmi na lodi nebo s celou lodí jako takovou.

Vyplatí se Amyna snaha? To už budete muset zjistit sami. =)
9 z 10 bodů


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář =)